JSSuperheroes

#1

JavaScript Superheroes – workshop-uri de dezvoltare web pentru elevi de liceu

Acest workshop isi propune sa promoveze dezvoltarea web. JavaScript este un limbaj de programare foarte popular si accesibil, cu ajutorul caruia elevii pot face primii pasi catre alegerea unei cariere in IT&C.

Album foto
Codette JSSuperheroes

Anatomia unui workshop

Workshop-ul cuprinde doua zile: 1) introducere în HTML, CSS & JavaScript si 2) introducere în AngularJS.

Ziua
1

Codette JSSuperheroes

In prima zi de workshop, participantii invata bazele dezvoltarii web. Trainerii sustin trei prezentari, prima despre HTML, a doua despre CSS si ultima despre JavaScript si programare orientata pe obiecte. Dupa fiecare prezentare urmeaza sesiunea de hands-on, in care participantii lucreaza pe un schelet de cod oferit si exerseaza etichetele invatate pentru a crea o pagina web cu super-eroi.

Ziua
2

Codette JSSuperheroes

Ziua a doua incepe cu o recapitulare a conceptelor invatate anterior. Trainerii prezinta succint trecerea de la un deceniu de la dezvoltarea clasica, statica, la un model nou de aplicatii web reprezentat in cazul nostru de catre Angular. Trainerii prezinta blocurile de la baza acestui framework: programarea orientata pe obiecte, TypeScript si paradigma Model-View-Controller. Dupa acest intro teoretic, dar cu exemple practice, participantii construiesc pas cu pas o a doua aplicatie despre super-eroi.

Procesul de selectie

Fiecare participant trebuie sa completeze un chestionar pentru a se inregistra. In cadrul procesului de selectie vom tine cont de motivatia de a participa la eveniment. Numarul de locuri este limitat la 20 de participanti per editie.

Editii anterioare

Prin intermediul programului Google Educator PD, am adus mai aproape tehnologia in cadrul sistemului de invatamant. Cu ajutorul primit de la partenerii nostri - JSLeague, JSGirls, ngBucharest, am organizat cinci workshop-uri in diverse orase.

Activitatea s-a desfasurat in timpul weekend-urilor, sambata si duminica, adresandu-se atat elevilor de liceu, cat si profesorilor. Workshop-urile au avut loc la Braila (Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci"), Timisoara (Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara), Slatina si Pitesti. In cele doua zile de training am lucrat in ritm alert cu peste 20 de elevi per workshop, participantii dovedindu-se activi si dornici sa invete. Poti citi mai multe detalii despre aceste editii pe blog.

Testimoniale

  • A fost o experienta minunata. As vrea sa se intample mai des. (participant la workshop-ul din Timisoara)
  • Am acumulat cunostinte noi, ceea ce este important in procesul meu de crestere, prin urmare acest workshop in sine a avut un impact mare. (participant la workshop-ul din Timisoara)
  • M-a motivat sa lucrez mai mult si sa descopar noi limbaje de programare fiindca e incitant! (participant la workshop-ul din Braila)
  • Am reusit sa invat mai multe lucruri intr-un timp foarte scurt care sunt sigur ca ma vor ajuta atat la scoala cat si pe viitor si sper ca voi mai avea de-a face cu acesti oameni minunati. (participant la workshop-ul din Braila)
  • Workshop-ul m-a facut sa ma gandesc la a urma o cariera in domeniul acesta. (participant la workshop-ul din Timisoara)

Vrei sa afli mai multe despre programele Codette sau cand va avea loc urmatoarea editie JSSuperheroes?