IOT4All

#12

Workshop de 2 zile având ca tematica Internet of Things

IoT4All este un workshop de 2 zile avand ca tematica Internet of Things. Mare parte a echipei Codette lucreaza impreuna din 2014, cand au conceput workshopul IoT4Girls (o parte dintre traineri fiind absolventi ai editiilor trecute). In cadrul acestui format de workshop, participantii invata programarea de la 0, folosind placute Arduino (C/C++), HTML si CSS. Comunitatea Codette a luat fiinta in 2016 din aceasta colaborare, care s-a extins la numeroase alte initiative.

Album foto
Codette IOT4All

Anatomia unui workshop

Participantii invata sa programeze de la zero folosind placi Arduino si HTML / CSS. In prima zi participantii invata bazele programarii, cum sa controleze leduri, senzori, butoane si un buzzer, pana la finalul zilei reusind sa creeze un pian electronic cu fotorezistente drept taste. In a doua zi ne concentram pe intelegerea conceptelor complexe, precum web server, si folosirea placii Arduino pentru a controla pianul dintr-o pagina web, precum si a citi tastele apasate si afisarea lor in pagina.

Pentru participantii care trec mai usor prin materiale, avem intotdeauna la dispozitie diferiti senzori (senzori Sharp cu infrarosu pentru masurarea distantei, senzori simpli cu infrarosu, senzori cu ultrasunete pentru masurarea distantei etc) pe care ii invatam cum sa ii citeasca si foloseasca in proiectele lor Internet of Things.

In cadrul fiecarui workshop cuprindem si activitati recreative, in care discutam cu participantii perspective de cariera. Trainerii sunt studenti sau absolventi de la diferite facultati de IT&C din Romania, putand oferi o perspectiva variata asupra posibilitatilor existente pentru alegerea traseului profesional. In acest context, transformam intrebarea "Vreau sa dau la o facultate de IT&C?" in "Care dintre facultatile de IT&C este mai potrivita pentru mine?".

Procesul de selectie

Fiecare participant trebuie sa completeze un chestionar pentru a se inregistra. In cadrul procesului de selectie vom tine cont de motivatia de a participa la eveniment. Numarul de locuri este limitat la 20 de participanti per editie.

Editii anterioare

Iot4All / Iot4Girls se afla la cea de-a 12-a editie. More TBA.

Testimoniale

IoT4Girls a fost workshopul care m-a introdus in aceasta lume a Internet of Things, pot spune ca a reprezentat inceputul pentru mine, aici am vazut pentru prima data un Arduino in realitate si am putut lucra cu el, a fost minunat! Continuarea pe blog.

Cristina Titrat, participant IoT4Girls

Vrei sa afli mai multe despre programele Codette sau cand va avea loc urmatoarea editie IOT4All?