GameLab

#3

GameLab Summer School

GameLab este o scoala de vara pe dezvoltarea de aplicatii mobile. Impreuna cu pusti si pustoaice de 10-12 ani, cream aplicatii mobile incepand cu programare vizuala si continuand cu o introducere in dezvoltare Android cu ajutorul Java. GameLab isi propune ca cei mici sa-si descopere pasiunile si interesele lor prin lumea programarii si industriei jocurilor.

Album foto
Codette GameLab

Anatomia scolii de vara

Curricula este dezvoltata special pentru segmentul de varsta ales (10-12 ani), iar in prima parte sunt incluse concepte de baza de programare pentru care folosim instrumente facile si programare vizuala. Introducem notiunea de block si modul in care aceste blocuri comunica. Se folosesc instrumente precum MIT App Inventor si Thunkable pentru a dezvolta aplicatii in mod vizual pentru mobil.

Apoi, facem legatura cu urmatoarea parte si folosim MIT App Inventor Java Bridge. In a doua parte, participantii descopera ca "Java nu este programare vizuala". Ei testeaza Android Studio si pun la punct o aplicatie pe care o incarca pe propriul telefon. Durata programului este de 10 zile, 5 ore pe zi.

Procesul de selectie

Fiecare participant trebuie sa completeze un chestionar pentru a se inregistra. Numarul de locuri este limitat la 20 de participanti per editie.

Editii anterioare

In parteneriat cu Electronic Arts Romania, am realizat 2 editii ale scolii de vara (august 2017 si august 2018). In afara sesiunilor de lucru, cei mici au avut parte de prezentari din partea Electronic Arts despre diverse optiuni de cariera direct de la specialisti, despre ce presupune industria si care este procesul de creare al unui joc video.

Poti citi mai multe despre editiile anterioare pe blog.

Vrei sa afli mai multe despre programele Codette sau cand va avea loc urmatoarea editie GameLab?