Politica de confidențialitate

Ce este Codette?

Asociaţia Codette este cea mai mare comunitate din România pentru fete și femei pasionate de tehnologie, indiferent de vârstă sau nivel de experiență. ONG-ul nostru are sediul social în Bucureşti, sector 6, Str. Dr. Ernest Djuvara, Nr. 14, Camera 1, Et. 1, România, numărul de ordine în Registrul Special 63/27.06.2017, codul de înregistrare fiscală 37952744.

Pe pagina noastră web se regăsesc informații de bază despre Codette, iar pe blogul nostru dezvoltăm teme de interes pentru comunitate, de la povești de succes la tutoriale din sfera tehnologiei și informațiilor.

Suntem prezenți în spațiul media online pe Facebook, prin pagina Codette și grupurile Codette, Codette Friends, Codette la liceu, precum și printr-o serie de grupuri private asociate cu diferite evenimente (unde este cazul). De asemenea, putem fi urmăriți și pe YouTube, Instagram și Twitter. O parte din codul dezvoltat pentru workshopuri este open source și poate fi regăsit pe contul nostru de GitHub.

Vom denumi în continuare acest resurse drept „canalele Codette”.

Conținutul din proprietatea și sub dreptul de autor al Codette este format din următoarele:

Pentru a înțelege cum puteți folosi Conținutul din proprietatea Codette și care sunt drepturile și obligațiile celor care participă la evenimentele Codette, citiți și Termenii și Condițiile noastre.

Ce includ serviciile noastre?

Portofoliul nostru de evenimente și acțiuni este în continuă expansiune, datorită faptului că încercăm să acoperim cât mai multe dintre nevoile comunității. Printre evenimentele noastre numărăm:

  • - Workshop-uri de programare pentru persoanele fără experiență, începând de la nivel de școală generală, continuând cu elevi de liceu și până la nivel de facultate. Aici includem cursuri practice precum: IoT4Girls, Codette Goes Mobile, Py@Codette, GameLab Summer School.

  • - Meetup-uri pentru studenți și profesioniști, precum Codette Stories și Codette4Cloud.

  • - Codette Celebration Day: conferință de o zi pentru celebrarea femeilor în tech.

  • - Realizarea unui hub pentru competiția Google Hash Code.

  • - Codette Traveler: primul grant de călătorii din România pentru a trimite două femei la cea mai mare conferință din lume pentru femei din domeniul tehnologiei și informațiilor, Grace Hopper Celebration for Women in Computing, acoperind toate costurile deplasării până în Orlando, Florida, cazarea, și biletul de acces la conferință.

Pe lângă evenimente, realizăm și diferite acțiuni prin care continuăm misiunea Codette fără a colecta date personale, precum: scrierea de articole pe blog, realizarea de clipuri video pentru canalul YouTube etc.

Participarea la evenimentele noastre este gratuită, însă locurile fiind limitate se realizează o selecție a participanților. Selecția participanților se face conform unor criterii bine stabilite și anunțate în mod public.

Informații despre Politica de Confidențialitate

Prezenta Politică de Confidențialitate, denumită în continuare „Politica” sau „Politica de Confidențialitate” explică modul în care Asociația Codette (denumită în continuare „Codette”) colectează, gestionează și utilizează informațiile dumneavoastră cu caracter personal.

Informațiile personale puse la dispoziția Codette pentru a putea primi acces la serviciile și canalele Codette sunt protejate în condițiile Legii 677/2001, respectând regulamentul UE 2016/679 („Regulamentul general privind protecția datelor” sau „GDPR”) și legislația aplicabilă pe teritoriul României. Astfel, Codette se angajează să vă respecte și protejeze datele cu caracter confidențial, stabilind scopuri pentru care și mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

Data ultimei modificări a Politicii de Confidențialitate Codette: 25.06.2018.

Ce informații personale colectăm?

Informațiile personale sunt acele date care vă identifică personal, precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, sau alte date similare. Noi colectăm informațiile dumneavoastră cu caracter personal atunci când ele sunt relevante pentru activitățile noastre: la înscrierea în comunitate, la abonarea pentru newsletter, în scopul participării la evenimentele Codette, la completarea formularelor de feedback sau a sondajelor Codette. Informațiile cu caracter personal sunt obținute direct de la dumneavoastră, sau când colectăm date prin observație (de exemplu, prin intermediul pozelor pe care le realizăm în timpul evenimentelor).

Pentru înscrierea în comunitate, colectăm următoarele informații cu caracter personal: nume, URL profil personal de Facebook, URL cont de GitHub/BitBucket/GitLab, e-mail, număr de telefon, orașul curent de domiciliu, categorie de vârstă, tip afiliere în domeniul tehnologiei și informațiilor, unitate de învățământ curentă, loc de muncă, nivel de experiență în programare, limbaje de programare / tehnologii preferate, experiență ca trainer/mentor etc.

Pentru înscrierea la evenimente putem solicita date similare cu cele de mai sus, precum și date suplimentare legate de motivația de a participa la eveniment și așteptările legate de acesta. Pentru acordarea de premii este posibil să solicităm date suplimentare pentru a putea îndeplini obligațiile care decurg prin lege.

În cadrul tuturor evenimentelor realizăm poze și filmări care devin parte din proprietatea Codette, putând fi folosite pentru promovarea Codette și a evenimentelor / acțiunilor desfășurate. Acestea vor fi puse la dispoziție în mod public prin intermediul canalelor Codette; după ce acestea devin conținut publicat, nu mai pot fi considerate date cu caracter personal. Participanții la evenimente sunt informați cu privire la acest lucru și își dau acordul înainte de eveniment. Pozele realizate vor respecta integritatea participanților, iar aceștia au dreptul de a ne transmite dorința retragerii lor din mediul online. În urma retragerii din mediul online, acestea vor rămâne în baza de date Codette privată. Imaginile și clipurile video realizate nu vor fi date spre folosire către terțe entități, acestea făcând parte din Conținutul deținut de Codette, intrând sub incidența Termenilor și Condițiilor noastre.

De asemenea, prin caracterul celor de mai sus, avem astfel acces și la istoricul evenimentelor Codette la care dumneavoastră ați participat, istoricul corespondenței cu noi prin e-mail, sau pe pagina Facebook, precum și la informații suplimentare pe care decideți în mod voluntar să le partajați.

Când solicităm date cu caracter personal, vă vom informa și despre scopul prelucrării acestor date și drepturile dumneavoastră în legătură cu acestea. Datele sunt păstrate pe toată perioada apartenenței la grup; calitatea de membru este dobândită, iar colectarea de date în cazul acesta este făcută prin formulare specifice. Datele pot fi păstrate până la 10 ani, contribuind la evaluările statistice ale comunității pe această perioadă; după această perioadă, datele sunt transformate în date anonime.

Cum folosim informațiile colectate?

Informațiile colectate sunt prelucrate pentru a ajuta la continuarea și avansarea misiunii Codette, incluzând perfecționarea serviciilor existente și realizarea de servicii noi pentru deservirea comunității. Astfel, folosim datele colectate pentru analiza și înțelegerea modului în care sunt folosite serviciile noastre.

Datele agregate rezultate din informațiile pe care ni le transmiteți vor fi folosite pentru a identifica nevoile comunității, bazându-ne pe criterii precum nivelul de experiență și interese. De asemenea, putem identifica tendințele comunității și acționa în conformitate cu acestea prin furnizarea și îmbunătățirea serviciilor cele mai dorite de către utilizatorii noștri. Cercetările care sunt în beneficiul utilizatorilor la modul general pot fi făcute publice, într-un mod agregat și care nu dezvăluie informații legate de indivizii participanți la această cercetare.

Folosim adresele de e-mail, URL-ul profilului de Facebook și numerele de telefon pentru a interacționa direct cu dumneavoastră. De exemplu, vă putem trimite actualizări legat de evenimente pentru care v-ați înregistrat, sau vă putem trimite informații despre servicii Codette noi printr-un newsletter. Când ne contactați folosind unul dintre canalele Codette, vom păstra o înregistrare a solicitării dumneavoastră pentru a ajuta la soluționarea cererii pe care o aveți.

Vă vom cere consimțământul înainte de a folosi informațiile în alte scopuri decât cele descrise în această Politică de Confidențialitate.

Datele personale ale minorilor

Pentru ca minorii să poată participa la evenimentele Codette, solicităm informații legate de datele tutorelui legal, care apoi trebuie să își dea acordul în scris că minorul poate participa la evenimentul nostru. De asemenea, colectăm și informații legate de dieta specifică a minorului, precum și informații legate de starea acestuia de sănătate, în cazul în care are nevoie de atenție specială pe parcursul evenimentului. De exemplu, pentru majoritatea evenimentelor punem la dispoziție și masa de prânz / mese intermediare, pentru care e nevoie să știm de posibilitatea apariției unor reacții alergice.

Datele minorilor sunt păstrate în medie timp de 2 ani, variind în funcție de proiect. Pe parcursul acestei perioade putem contacta minorul pentru a-i oferi oportunități / invitații speciale și exclusive la evenimente / workshop-uri private, îi putem trimite formulare de feedback, și îi putem oferi consiliere la cerere.

Cine are acces la aceste informații?

Pentru a vă proteja datele cu caracter personal, accesul la informațiile dumneavoastră este restricționat, oferindu-l numai agenților și voluntarilor Codette care sunt îndreptățiți să afle aceste informații, fiindu-le necesar pentru a le prelucra în numele Codette. Persoanele care au acest nivel de acces se supun unor obligații contractuale și pot fi trase la răspundere dacă nu îndeplinesc aceste obligații.

Este posibil să acordăm acces entităților terțe la o parte dintre informații, sub clauze contractuale și în conformitate cu normele GDPR, pentru evenimentele realizate împreună cu succes. De exemplu, un caz posibil este acela când evenimentele sunt realizate la partenerii noștri cu reguli stricte de acces în clădirea unde se realizează anumite evenimente, datele fiind transmise pentru asigurarea accesului persoanelor care s-au înscris pentru a participa la acel eveniment. Distribuirea datelor către entități terțe se va face doar cu înștiințarea și acordul dumneavoastră. La solicitarea directă a dumneavoastră, putem trimite date către entități terțe în vederea oferirii unor posibile oportunități de angajare.

Informațiile care nu identifică personal utilizatorii pot fi agregate și făcute publice prin intermediul canalelor Codette. De exemplu, putem face publice informațiile care indică tendințele cu privire la comunitatea pe care o reprezentăm.

Nu în ultimul rând, vom pune la dispoziție datele solicitate de către entitățile corespunzătoare pentru a răspunde obligațiilor legale (de exemplu, la somația unei instanțe judiciare).

Modificarea / ștergerea datelor

Puteți oricând să solicitați o copie a informațiilor dumneavoastră, să actualizați datele pe care le aveți în baza noastră de date, să ne solicitați ștergerea datelor cu caracter personal, aveți dreptul la opoziție și dreptul de a nu fi supus unui proces individual automatizat. Aveți dreptul să vă retrageți oricând consimțământul de prelucrare a datelor, însă acest lucru poate afecta calitatea sau chiar accesul la serviciile pe care le oferim.

În ce condiții se aplică prezenta Politică de Confidențialitate?

Prezenta Politică de Confidențialitate se aplică doar serviciilor Codette.

Această Politică de Confidențialitate nu se aplică entităților terțe, parteneri ai Codette, fiind responsabilitatea lor să aplice legea în vigoare pentru protecția datelor. Politica nu se aplică nici pentru evenimente la care Codette este partener media și pentru care realizăm doar promovarea evenimentelor realizate de entități terțe.

Politica de Confidențialitate se poate modifica periodic, data ultimei modificări fiind publică și cuprinsă în prezentul document.

Cât timp păstrăm datele în baza noastră de date?

Datele colectate pentru necesitățile evenimentelor vor fi păstrate în decurs de 10 ani. Acest lucru ne ajută să depistăm tendințele din cadrul comunității și dezvoltarea de servicii pentru necesitățile acestora.

Datele personale făcute publice cu acordul participanților la evenimente (de exemplu, fotografiile realizate la evenimentele Codette) nu vor mai fi considerate date cu caracter privat. Cu toate acestea, la cererea dumneavoastră, putem retrage din domeniul public anumite poze.

Atunci când retenția datelor este necesară datorită legii aplicabile (de exemplu, pentru informarea legată de acordarea unor premii), durata de păstrare a datelor poate varia.

Cum pot afla mai multe informații despre datele mele?

Dacă dorești să ne contactezi în legătură cu datele tale cu caracter personal sau prezenta Politică de Confidențialitate, trimite-ne un e-mail pe adresa hello@codette.ro .