Politica de Confidentialitate

Ultima modificare: 25 Iunie 2018

1. CE ESTE CODETTE?

Asociatia Codette este cea mai mare comunitate din Romania pentru fete si femei pasionate de tehnologie, indiferent de varsta sau nivel de experienta. ONG-ul nostru are sediul social in Bucuresti, sector 6, Str. Dr. Ernest Djuvara, Nr. 14, Camera 1, Et. 1, Romania, numarul de ordine in Registrul Special 63/27.06.2017, codul de inregistrare fiscala 37952744.

Pe pagina noastra web se regasesc informatii de baza despre Codette, iar pe blogul nostru dezvoltam teme de interes pentru comunitate, de la povesti de succes la tutoriale din sfera tehnologiei si informatiilor.

Suntem prezenti in spatiul media online pe Facebook, prin pagina Codette si grupurile Codette, Codette Friends, Codette la liceu, precum si printr-o serie de grupuri private asociate cu diferite evenimente (unde este cazul). De asemenea, putem fi urmariti si pe YouTube, Instagram si Twitter. O parte din codul dezvoltat pentru workshopuri este open source si poate fi regasit pe contul nostru de GitHub.

Vom denumi in continuare acest resurse drept "canalele Codette".

Continutul din proprietatea si sub dreptul de autor al Codette este format din urmatoarele:

Pentru a intelege cum puteti folosi Continutul din proprietatea Codette si care sunt drepturile si obligatiile celor care participa la evenimentele Codette, cititi si Termenii si Conditiile noastre.

2. CE INCLUD SERVICIILE NOASTRE?

Portofoliul nostru de evenimente si actiuni este in continua expansiune, datorita faptului ca incercam sa acoperim cat mai multe dintre nevoile comunitatii. Printre evenimentele noastre numaram:

  • Workshop-uri de programare pentru persoanele fara experienta, incepand de la nivel de scoala generala, continuand cu elevi de liceu si pana la nivel de facultate. Aici includem cursuri practice precum: IoT4Girls, Codette Goes Mobile, Py@Codette, GameLab Summer School.
  • Meetup-uri pentru studenti si profesionisti, precum Codette Stories si Codette4Cloud.
  • Codette Celebration Day: conferinta de o zi pentru celebrarea femeilor in tech.
  • Realizarea unui hub pentru competitia Google Hash Code.
  • Codette Traveler: primul grant de calatorii din Romania pentru a trimite doua femei la cea mai mare conferinta din lume pentru femei din domeniul tehnologiei si informatiilor, Grace Hopper Celebration for Women in Computing, acoperind toate costurile deplasarii pana in Orlando, Florida, cazarea, si biletul de acces la conferinta.
Pe langa evenimente, realizam si diferite actiuni prin care continuam misiunea Codette fara a colecta date personale, precum: scrierea de articole pe blog, realizarea de clipuri video pentru canalul YouTube etc.

3. INFORMATII DESPRE POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate, denumita in continuare ,,Politica" sau ,,Politica de Confidentialitate" explica modul in care Asociatia Codette (denumita in continuare ,,Codette") colecteaza, gestioneaza si utilizeaza informatiile dumneavoastra cu caracter personal.

Informatiile personale puse la dispozitia Codette pentru a putea primi acces la serviciile si canalele Codette sunt protejate in conditiile Legii 677/2001, respectand regulamentul UE 2016/679 (,,Regulamentul general privind protectia datelor" sau ,,GDPR") si legislatia aplicabila pe teritoriul Romaniei. Astfel, Codette se angajeaza sa va respecte si protejeze datele cu caracter confidential, stabilind scopuri pentru care si mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

4. CE INFORMATII PERSONALE COLECTAM?

Informatiile personale sunt acele date care va identifica personal, precum numele, adresa de e-mail, numarul de telefon, sau alte date similare. Noi colectam informatiile dumneavoastra cu caracter personal atunci cand ele sunt relevante pentru activitatile noastre: la inscrierea in comunitate, la abonarea pentru newsletter, in scopul participarii la evenimentele Codette, la completarea formularelor de feedback sau a sondajelor Codette. Informatiile cu caracter personal sunt obtinute direct de la dumneavoastra, sau cand colectam date prin observatie (de exemplu, prin intermediul pozelor pe care le realizam in timpul evenimentelor).

Pentru inscrierea in comunitate, colectam urmatoarele informatii cu caracter personal: nume, URL profil personal de Facebook, URL cont de GitHub/BitBucket/GitLab, e-mail, numar de telefon, orasul curent de domiciliu, categorie de varsta, tip afiliere in domeniul tehnologiei si informatiilor, unitate de invatamant curenta, loc de munca, nivel de experienta in programare, limbaje de programare / tehnologii preferate, experienta ca trainer/mentor etc.

Pentru inscrierea la evenimente putem solicita date similare cu cele de mai sus, precum si date suplimentare legate de motivatia de a participa la eveniment si asteptarile legate de acesta. Pentru acordarea de premii este posibil sa solicitam date suplimentare pentru a putea indeplini obligatiile care decurg prin lege.

In cadrul tuturor evenimentelor realizam poze si filmari care devin parte din proprietatea Codette, putand fi folosite pentru promovarea Codette si a evenimentelor / actiunilor desfasurate. Acestea vor fi puse la dispozitie in mod public prin intermediul canalelor Codette; dupa ce acestea devin continut publicat, nu mai pot fi considerate date cu caracter personal. Participantii la evenimente sunt informati cu privire la acest lucru si isi dau acordul inainte de eveniment. Pozele realizate vor respecta integritatea participantilor, iar acestia au dreptul de a ne transmite dorinta retragerii lor din mediul online. In urma retragerii din mediul online, acestea vor ramane in baza de date Codette privata. Imaginile si clipurile video realizate nu vor fi date spre folosire catre terte entitati, acestea facand parte din Continutul detinut de Codette, intrand sub incidenta Termenilor si Conditiilor noastre.

De asemenea, prin caracterul celor de mai sus, avem astfel acces si la istoricul evenimentelor Codette la care dumneavoastra ati participat, istoricul corespondentei cu noi prin e-mail, sau pe pagina Facebook, precum si la informatii suplimentare pe care decideti in mod voluntar sa le partajati.

Cand solicitam date cu caracter personal, va vom informa si despre scopul prelucrarii acestor date si drepturile dumneavoastra in legatura cu acestea. Datele sunt pastrate pe toata perioada apartenentei la grup; calitatea de membru este dobandita, iar colectarea de date in cazul acesta este facuta prin formulare specifice. Datele pot fi pastrate pana la 10 ani, contribuind la evaluarile statistice ale comunitatii pe aceasta perioada; dupa aceasta perioada, datele sunt transformate in date anonime.

5. CUM FOLOSIM INFORMATIILE COLECTATE?

Informatiile colectate sunt prelucrate pentru a ajuta la continuarea si avansarea misiunii Codette, incluzand perfectionarea serviciilor existente si realizarea de servicii noi pentru deservirea comunitatii. Astfel, folosim datele colectate pentru analiza si intelegerea modului in care sunt folosite serviciile noastre.

Datele agregate rezultate din informatiile pe care ni le transmiteti vor fi folosite pentru a identifica nevoile comunitatii, bazandu-ne pe criterii precum nivelul de experienta si interese. De asemenea, putem identifica tendintele comunitatii si actiona in conformitate cu acestea prin furnizarea si imbunatatirea serviciilor cele mai dorite de catre utilizatorii nostri. Cercetarile care sunt in beneficiul utilizatorilor la modul general pot fi facute publice, intr-un mod agregat si care nu dezvaluie informatii legate de indivizii participanti la aceasta cercetare.

Folosim adresele de e-mail, URL-ul profilului de Facebook si numerele de telefon pentru a interactiona direct cu dumneavoastra. De exemplu, va putem trimite actualizari legat de evenimente pentru care v-ati inregistrat, sau va putem trimite informatii despre servicii Codette noi printr-un newsletter. Cand ne contactati folosind unul dintre canalele Codette, vom pastra o inregistrare a solicitarii dumneavoastra pentru a ajuta la solutionarea cererii pe care o aveti.

Va vom cere consimtamantul inainte de a folosi informatiile in alte scopuri decat cele descrise in aceasta Politica de Confidentialitate.

6. DATELE PERSONALE ALE MINORILOR

Pentru ca minorii sa poata participa la evenimentele Codette, solicitam informatii legate de datele tutorelui legal, care apoi trebuie sa isi dea acordul in scris ca minorul poate participa la evenimentul nostru. De asemenea, colectam si informatii legate de dieta specifica a minorului, precum si informatii legate de starea acestuia de sanatate, in cazul in care are nevoie de atentie speciala pe parcursul evenimentului. De exemplu, pentru majoritatea evenimentelor punem la dispozitie si masa de pranz / mese intermediare, pentru care e nevoie sa stim de posibilitatea aparitiei unor reactii alergice.

Datele minorilor sunt pastrate in medie timp de 2 ani, variind in functie de proiect. Pe parcursul acestei perioade putem contacta minorul pentru a-i oferi oportunitati / invitatii speciale si exclusive la evenimente / workshop-uri private, ii putem trimite formulare de feedback, si ii putem oferi consiliere la cerere.

7. CINE ARE ACCES LA ACESTE INFORMATII?

Pentru a va proteja datele cu caracter personal, accesul la informatiile dumneavoastra este restrictionat, oferindu-l numai agentilor si voluntarilor Codette care sunt indreptatiti sa afle aceste informatii, fiindu-le necesar pentru a le prelucra in numele Codette. Persoanele care au acest nivel de acces se supun unor obligatii contractuale si pot fi trase la raspundere daca nu indeplinesc aceste obligatii.

Este posibil sa acordam acces entitatilor terte la o parte dintre informatii, sub clauze contractuale si in conformitate cu normele GDPR, pentru evenimentele realizate impreuna cu succes. De exemplu, un caz posibil este acela cand evenimentele sunt realizate la partenerii nostri cu reguli stricte de acces in cladirea unde se realizeaza anumite evenimente, datele fiind transmise pentru asigurarea accesului persoanelor care s-au inscris pentru a participa la acel eveniment. Distribuirea datelor catre entitati terte se va face doar cu instiintarea si acordul dumneavoastra. La solicitarea directa a dumneavoastra, putem trimite date catre entitati terte in vederea oferirii unor posibile oportunitati de angajare.

Informatiile care nu identifica personal utilizatorii pot fi agregate si facute publice prin intermediul canalelor Codette. De exemplu, putem face publice informatiile care indica tendintele cu privire la comunitatea pe care o reprezentam.

Nu in ultimul rand, vom pune la dispozitie datele solicitate de catre entitatile corespunzatoare pentru a raspunde obligatiilor legale (de exemplu, la somatia unei instante judiciare).

8. MODIFICAREA / STERGEREA DATELOR

Puteti oricand sa solicitati o copie a informatiilor dumneavoastra, sa actualizati datele pe care le aveti in baza noastra de date, sa ne solicitati stergerea datelor cu caracter personal, aveti dreptul la opozitie si dreptul de a nu fi supus unui proces individual automatizat. Aveti dreptul sa va retrageti oricand consimtamantul de prelucrare a datelor, insa acest lucru poate afecta calitatea sau chiar accesul la serviciile pe care le oferim.

9. IN CE CONDITII SE APLICA PREZENTA POLITICA DE CONFIDENTIALITATE?

Prezenta Politica de Confidentialitate se aplica doar serviciilor Codette.

Aceasta Politica de Confidentialitate nu se aplica entitatilor terte, parteneri ai Codette, fiind responsabilitatea lor sa aplice legea in vigoare pentru protectia datelor. Politica nu se aplica nici pentru evenimente la care Codette este partener media si pentru care realizam doar promovarea evenimentelor realizate de entitati terte.

Politica de Confidentialitate se poate modifica periodic, data ultimei modificari fiind publica si cuprinsa in prezentul document.

10. CAT TIMP PASTRAM DATELE IN BAZA NOASTRA DE DATE?

Datele colectate pentru necesitatile evenimentelor vor fi pastrate in decurs de 10 ani. Acest lucru ne ajuta sa depistam tendintele din cadrul comunitatii si dezvoltarea de servicii pentru necesitatile acestora.

Datele personale facute publice cu acordul participantilor la evenimente (de exemplu, fotografiile realizate la evenimentele Codette) nu vor mai fi considerate date cu caracter privat. Cu toate acestea, la cererea dumneavoastra, putem retrage din domeniul public anumite poze.

Atunci cand retentia datelor este necesara datorita legii aplicabile (de exemplu, pentru informarea legata de acordarea unor premii), durata de pastrare a datelor poate varia.

11. CUM POT AFLA MAI MULTE INFORMATII DESPRE DATELE MELE?

Daca doresti sa ne contactezi in legatura cu datele tale cu caracter personal sau prezenta Politica de Confidentialitate, trimite-ne un e-mail pe adresa hello[at]codette[dot]ro.