Ajunsă la ediția a 5-a, Codette Celebration Day reunește oameni cu abilități tehnice remarcabile, pasiune pentru tehnologie, antreprenoriat și inovarea prin diversitate, care împărtășesc din experiența lor.

Conferința din acest an are ca temă Pandemic: a sudden transition from a crowded building to an office in the living room. Prezentările speakerilor noștri includ abordarea proiectelor în contextul work from home, comunicarea eficientă la locul de muncă, precum și obstacolele ce pot apărea în buna desfășurare a activităților datorită COVID-19.

Când

20 Martie 2021
Program eveniment 10.00 - 18.00

Unde

Online*, pe Discord & Zoom

*participanții vor fi invitați pe platforme după confirmarea prezenței

Agenda

10.00 - 10.30
Meet & Greet
10.30 - 10.45
Opening Keynote:
Dr. Silvia Cristina Stegaru, Cofondator & Președinte @ Codette, Software Engineer @ Cyber Threat Intelligence Lab, Bitdefender
Maria-Alexandra Mihalcea, Vicepreședinte @ Codette, Software Engineer
10.45 - 11.00
[EN] Invitat special: Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice, Sharon Umber, Ambasada S.U.A.
11.00 - 11.10
Activity & Energizer
11.10 - 11.40
[RO] Robotica în perioada pandemiei, Sorina Lupu, Doctorandă în anul II @ California Institute of Technology (Caltech)
11.40 - 12.10
[EN] Career and Life Changes – Opening up to new 'Stories' of your Life, Sky Edith Gross, PhD, Research and Public Policy
12.10 - 12.40
[RO] Everything from home - The pandemic and its social dynamics, Francisc Czobor, Cofondator @ Grey Light Software, Lead Data Scientist @ Cars2Click, Profesor, Mentor, Voluntar
12.40 - 13.40
Lunch Break
13.40 - 14.10
[EN] Bias on Wikipedia Dr. Jess Wade, Research Fellow @ Imperial College London
14.10 - 14.40
[RO] Cum să jonglezi, Laura Antonache, Software Developer @ Thales, Voluntar senior @ Codette
14.40 - 15.10
[RO] Cum susții și crești forța echipei în vremuri de incertitudine, Radu Constantinescu, Cofondator & Director General Adjunct @ QUALITANCE
15.10 - 15.50
Fun & Relaxation
15.50 - 17.20
[EN] Panel Entrepreneurship:
Zilla Mary Arach, Chief Product Officer @ EzyAgric
Beatrice Ionascu, Cofondatoare & CTO @ imagiLabs
Cornel Amariei, CEO & Cofondator @ .lumen – Empowering the Blind
Ayu Abdullah, Co-Executive Director @ Energy Action Partners
Moderator: Dr. Silvia Cristina Stegaru, Președinte @ Codette
17.20 - 17.45
Thoughts & Networking - Tombola
17.45 - 18.00
Closing remarks

Speakers

 • Sharon Umber

  Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice, Ambasada S.U.A.

  Sharon Umber a devenit Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice în ianuarie 2021. A ajuns în România în iunie 2018, în funcția de Consul General, iar în trecut a servit ca șef de unitate pentru Africa și America în Biroul pentru libertatea religioasă internațională, ofițer consular regional (oferind îndrumare și sprijin ofițerilor din 10 până la 12 secții consulare mici, predominant în America Latină), șef consular la Karachi și ofițer consular la Varșovia, Managua și Minsk. De asemenea, a lucrat ca ofițer de birou la Washington în Biroul de vize și la INR Watch.

  Sharon a crescut în Minnesota. Are o diplomă în drept de la Facultatea de Drept a Universității din Minnesota și o diplomă de licență în Psihologie de la Universitatea de Stat din Minnesota din Moorhead. Vorbește română, spaniolă, rusă, precum și puțină mandarină și poloneză. Sharon are trei copii adulți și doi nepoți.

 • Sorina Lupu

  Doctorand @ Caltech

  Sorina este doctorandă în anul II la California Institute of Technology (Caltech) unde studiază control și autonomie aplicate în industria aerospațială. Înainte să înceapă doctoratul, a fost inginer cercetător la Caltech și afiliata NASA - Jet Propulsion Laboratory (JPL) unde a dezvoltat un sistem de asamblare autonom pe orbită pentru sateliți și a contribuit la proiectele de autonomie spațială dezvoltate la JPL.

  Are un Masterat de la EPFL (Swiss Federal Institute of Technology, Lausanne) în robotică și o diplomă de licență de la Facultatea de Electronică, UPB.

  Topic: Robotica în perioada pandemiei

 • Sky Edith Gross, PhD

  Research and Public Policy

  Sky are o vastă experiență academică în cercetare în științe sociale, concentrându-se atât pe medicină, etică, cât și pe tehnologie. Ea a deținut mai multe funcții la nivel înalt în cadrul guvernelor israelian și victorian (Australia), inclusiv în calitate de director al Consiliului Național pentru Promovarea Femeilor în Știință și Tehnologie, unde a promovat elaborarea de politici bazate pe știință și diplomație științifică.

  Are la activ un doctorat în Sociologie medicală și studii științifice și tehnice, precum și studii postdoctorale în sociologie, etică medicală, îmbătrânire și sfârșitul vieții și managementul sistemelor de sănătate.

  Topic: Career and Life Changes – Opening up to new 'Stories' of your Life

 • Dr. Jess Wade

  Research Fellow @ Imperial College London

  Dr. Jess Wade este cercetător la Imperial College London, lucrând în Departamentul de Materiale. Cercetările sale se axează pe dezvoltarea de materiale pentru dispozitive optoelectronice, cu accent pe semiconductorii organici chirali.

  Pentru doctorat, Jess s-a concentrat pe noi materiale pentru fotovoltaice și pe dezvoltarea unor tehnici avansate de caracterizare pentru a înțelege mai bine ambalajul molecular al acestora.

  În afara laboratorului, Jess este implicată în mai multe inițiative științifice. Ea își propune să îmbunătățească diversitatea în domeniul științific, atât online, cât și offline.

  Topic: Bias on Wikipedia

 • Beatrice Ionascu

  Cofondatoare & CTO @ imagiLabs

  Beatrice este inginer și antreprenor și crede că educația tehnologică este cheia pentru a crea o lume mai bună. Este co-fondatoare și CTO la imagiLabs, un startup care își propune să ajute fetele adolescente să învețe programare.

  Adeptă a diversității în domeniile tehnice, Beatrice a co-fondat anterior o organizație pentru femei în STEM și își continuă acum activitatea pentru a inspira generațiile mai tinere prin imagiLabs.

  Beatrice a studiat inginerie electrică la New York University Abu Dhabi și a urmat un master în machine learning la KTH, în Suedia.

  Topic: Panel Entrepreneurship

 • Ayu Abdullah

  Co-Executive Director @ Energy Action Partners

  Deși de profesie inginer în domeniul aerospațial, Ayu a petrecut peste zece ani ca practicant în acces la energie, concentrându-se pe planificarea energetică colaborativă în cadrul mini-rețelelor de energie regenerabilă.

  Este cofondatorare și codirector executiv la Energy Action Partners, o organizație internațională de acces la energie, care a dezvoltat un instrument inovator de planificare a mini-rețelelor bazat pe simulare, COMET.

  Topic: Panel Entrepreneurship

 • Cornel Amariei

  CEO & Cofondator @ .lumen – Empowering the Blind

  Cornel este un inventator, speaker și antreprenor român, cunoscut pentru finanțarea .lumen, un startup ce proiectează ochelari care permit nevăzătorilor să ducă o viață mai bună. În trecut, Cornel a fost șeful departamentului de inovație al Continental, unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume.

  Pentru munca sa, el a fost nominalizat drept unul dintre cei 10 membri remarcabili de către Forbes SUA în primul Forbes 30 under 30 Europe și este primul român care a primit vreodată premiul JCI pentru 10 Tineri Remarcabili ai Lumii, premiu câștigat anterior de personalități precum John F. Kennedy sau Elvis Presley.

  Topic: Panel Entrepreneurship

 • Dr. Silvia Cristina Stegaru

  Cofondatoare @ Codette, Software Engineer @ Cyber Threat Intelligence Lab, Bitdefender

  Silvia Cristina Stegaru este cofondatoare și președinte Codette, și Software Engineer în cadrul Cyber Threat Intelligence Lab la Bitdefender. Membră activă a comunității tech, Silvia susține creșterea numărului de femei din IT&C prin inspirarea, ghidarea și conectarea lor în cadrul comunității. Excelența tehnică este de asemenea în prim plan, Silvia având doctoratul în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației.

  Leader de comunitate, manager și antreprenor de succes, cu peste 10 ani experiență în voluntariat axat în principal pe creșterea egalității de gen pentru toate vârstele, toate nivelurile de experiență, toate ramurile tech, activitatea ei a fost recunoscută de către Google, US State Department și prin premii precum Forbes "30 sub 30".

  Moderator Panel Entrepreneurship

 • Laura Antonache

  Software Developer @ Thales, Voluntar senior @ Codette

  Laura este Software Developer în cadrul Thales Systems Romania din 2016 unde lucrează pentru a dezvolta simulatoare ale sistemelor feroviare.

  Este studentă doctorandă în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB, teza sa concentrându-se pe utilizarea Machine Learning în lupta cu schimbările climatice. În plus, este mentor Digital Nation și voluntară Codette și Ajungem Mari.

  Prezentarea Laurei se axează pe felul în care pandemia a amplificat productivitatea multora dintre noi și cât de importantă a fost trecerea în online.

  Topic: Cum să jonglezi

 • Francisc Czobor

  Cofondator @ Grey Light Software, Lead Data Scientist @ Cars2Click, Profesor, Mentor, Voluntar

  Francisc este un inginer în calculatoare și antreprenor ce mereu a fost pasionat de educație și de formarea noilor generații.

  Începând din 2018 a devenit suplinitor de informatică în liceul pe care l-a absolvit și pe care-l îndrăgește atât de mult, Lazărul, iar această colaborare continuă până în zilele noastre.

  Printre sesiunile de muncă, orele de predat și administrarea firmei lui mereu găsește timp pentru voluntariat și pentru a da înapoi societății din care face parte.

  "Pandemia a schimbat foarte multe despre cum ne raportăm la colegii de clasă/muncă și la ce ne așteptăm de la aceste relații. De la elevi la profesori, de la angajat la management și patroni, de la ONG-uri la corporații, tuturor ni s-a schimbat viața. Adaptarea la noul mod de organizare a fost lungă și anevoioasă pentru unii și cu siguranță a salvat vieți, dar a și creat multe probleme pe plan social și emoțional în întreaga lume, indiferent de ocupație sau vârstă."

  Topic: Everything from home - the pandemic and its social dynamics

 • Zilla Mary Arach

  Chief Product Officer @ EzyAgric, Software Engineer

  Zilla este Chief Product Officer la EzyAgric, un start-up ag-tech ce își propune digitalizarea agriculturii cu pași mici, dar siguri.

  Inginer de profesie și adeptă a diversității în STEM, Zilla are o vastă experiență în domeniul tehnologiei informației, fiind pasionată de Data Science și felul în care poate fi folosită pentru a genera soluții pentru probleme reale.

  Zilla e avidă de cunoaștere, având la activ o licență în Ingineria Calculatoarelor de la Universitatea Busitema, precum și studii postuniversitare la Universitatea Texas din Austin.

  Topic: Panel Entrepreneurship

 • Maria-Alexandra Mihalcea

  Vicepreședinte @ Codette, Software Engineer

  Maria-Alexandra Mihalcea este vicepreședinte Codette și Software Engineer.

  Cu peste 5 ani de experiență în voluntariat pe departamente precum relații cu partenerii, resurse umane, design, Alexandra are o afinitate foarte mare pentru diversitate și incluziune și militează pentru aducerea componentelor de soft skills în sfera tehnică.

  De asemenea, pentru ea perseverența este cheia pentru a reuși în orice.

  Topic: Opening Keynote

 • Radu Constantinescu

  Cofondator & Director General Adjunct @ QUALITANCE

  Radu a fondat QUALITANCE în 2007, împreună cu Ioan Iacob. În prezent, Radu coordonează operațiunile companiei și este Președintele Consiliului de Administrație. În paralel, este Conferențiar Doctor al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (ASE București). Deține un masterat în informatică de afaceri și un doctorat în informatică economică.

  Valorile unei companii își demonstrează cel mai bine forța în vremuri de incertitudine. Când oamenii își asumă și exersează principii comune, fac echipa strânsă în față oricărei provocări și se susțîn unii pe ceilalți în mod natural. Pentru QUALITANCE, 2020 a fost despre autonomie, antifragilitate, adaptare, viteză de reacție și acțiune într-un scop comun asumat.

  Lecțiile pe care le-am învățat the easy & the hard way le transmitem mai departe, într-un proces de învățare continuă, pe care îl cultivăm atât în propria echipa, cât și în relația cu partenerii, clienții și utilizatorii soluțiilor noastre.

  Topic: Cum susții și crești forța echipei în vremuri de incertitudine

Înregistrează-te și vino și tu alături de noi la Celebration Day!

Sponsori & Parteneri

Parteneri bronz

Comunități partenere

Cu sprijinul