Codette Celebration Day aduce în prim plan oameni cu abilități tehnice remarcabile, pasiune pentru tehnologie și antreprenoriat, care împărtășesc din experiența lor. Prezentările lor includ abordarea de proiecte tehnice, dezvoltare personală sau probleme survenite în cadrul implementării.

Când

9 Martie 2019
Înregistrare 10.00, program eveniment 10.30 - 19.00

Unde

TechHub, Strada Nicolae Filipescu 39-41, București

Agenda

10.00 - 11.00
Înregistrarea participanților
11.00 - 11.30
Opening Keynote @ Mihaela Găman, Lead, Codette și Inițiator 2NClub
11.30 - 11.45
Invitat special: Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice Abigail Rupp, Ambasada S.U.A.
11.45 - 12.25
Emerging Technologies need diversity @ Małgosia Ratajska-Grandin, CEO, Geek Girls Carrots
12.25 - 13.00
How to overcome imposter syndrome and make better use of your resources @ Andra Zaharia, Freelance Content Marketer
13:00 - 14:00
Prânzul & networking
14.00 - 14.30
Web-scale networking in the enterprise hybrid cloud @ Alexandra Huideș, Network Reliability Engineer, Adobe
14.30 - 15.00
How do you build a GoPro? @ Radu Apostoae, Director of Software Engineering, GoPro
15.00 - 15.30
10 surprises from one year in Software Engineering (that they don’t tell you in university) @ Olga Matoula, Software Engineer, Bloomberg
15.30 - 16.00
Pauză
16.00 - 16.30
De ce abilitățile sociale sunt foarte importante într-o carieră în IT @ Alina Puscasu, Application Development Associate, Accenture
16.30 - 17.30
Panel Entrepreneurship:
Andreia Patroiu, Co-founder, TalentBrowse,
Adriana Dumitrof, Community Manager, TechHub Bucharest,
Alin Claudiu Apostu, Project Manager at Romanian Business Leaders - Vreau să fiu Antreprenor,
Moderator: Alexandra Anghel, Co-fondator & CTO MorphL, Co-fondator Codette
17:30 - 17:45
Closing remarks
17.45 - 19.00
Networking

Speakers

 • Mihaela Găman

  Lead, Codette
  și Inițiator 2NClub

  Mihaela este Software Engineer și Tehnical Lead Codette, creatoare a seriei de workshop-uri Py@Codette, inițiativa 2N Club precum și seria inspirațională Beautiful Engineering. Cu experiența acumulată în cei câțiva ani de predat în diverse contexte și unor audiențe variind de la elevi de școală primară și până la studenți de anul trei, Mihaela a înțeles importanța de a împărtăși cunoștințe și de a pune bazele pe care să se formeze viitorii specialiști. Impactul produs în zona de educațional i-a fost recunoscut prin includerea în lista Forbes 30 Sub 30 din 2018. Absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul UPB, Mihaela a urmat și un Master în Inteligență Artificială, domeniu de care este pasionată și pe care încearcă să îl aducă tot mai aproape de Codette. Într-o notă personală, pe Mihaela o definește o recurență în doi pași de la perioade scurte de introspecție și calm, la maratoane întregi cu sine către o versiune mai bună a sa.

  Topic: Inspiration and Codette

 • Abigail Rupp

  Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice, Ambasada S.U.A.

  Abigail (Abby) Rupp a intrat în Serviciul Diplomatic al SUA în 1997. Specializată în probleme consulare, ea a lucrat la misiuni diplomatice din Moldova, Ghana, Rusia şi Etiopia, iar la Washington în cadrul Biroului pentru afaceri consulare, al Institutului Diplomatic (Foreign Service Institute) şi al Biroului secretarului de stat adjunct. A fost consul general la Florenţa, în Italia, în perioada iulie 2014-iunie 2017. Abigail Rupp a ajuns la Bucureşti în august 2017, pentru a prelua funcţia de Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice a SUA.

  Abigail Rupp a crescut în Columbia, statul Maryland şi Reston, statul Virginia. Are o diplomă de licenţă în relaţii internaţionale de la Facultatea de Relaţii Internaţionale (School of Foreign Service) a Universităţii Georgetown şi un masterat în politici publice de la Universitatea George Washington. Vorbeşte rusă, română şi italiană. Este căsătorită cu Christopher Misciagno, agent special de securitate diplomatică. Au trei copii.

 • Małgosia Ratajska-Grandin

  CEO, Geek Girls Carrots

  Małgosia Ratajska-Grandin este președintele Geek Girls Carrots, care are misiunea de a atrage femeile către tech. Fundația Carrots este activă din 2011 și are în portofoliu proiecte educaționale în 33 de orașe din Europa, Asia și America de Nord. Małgosia a co-fondat un startup pe zona de sănătate - Yagram Health. În 2017 a fost recunoscută cu titlul de "Innovator under 35" de MIT Technology Review pentru aplicația mobilă dedicată viitoarelor mame realizată în cadrul start-up-ului. În 2018 a participat la International Visitor Leadership Program, U.S. Department of State, program de schimb de experiență dedicat liderilor din diverse comunități. Și-a primit M.A. în Științe Politice de la Universitatea din Warsaw, a studiat la Science Pro Paris și a primit o bursă din partea Guvernului francez pentru cel de-al doilea master la Université Panthéon-Sorbonne. Małgosia este mamă a două fete minunate, Zofia și Julia.

  Topic: Emerging Technologies need diversity

 • Andra Zaharia

  Freelance Content Marketer

  Andra Zaharia e specialistă în content marketing și creatoare a podcast-ului How do you know?, care ajută ascultătorii să îmbunătățească modul în care iau decizii importante pentru viața și cariera lor.

  Topic: How to overcome imposter syndrome and make better use of your resources

  Descoperă sfaturi practice care te pot ajuta să-ți depășești îndoielile cu privire la competențele și abilitățile tale pentru a putea să te concentrezi mai bine pe a obține rezultate și experiență valoroasă.

 • Alexandra Huideș

  Network Reliability Engineer, Adobe

  Alexandra este pasionată de rețele. După ce a înteles cum sunt construite acestea la scară de cloud service provider, aceasta dorește să contribuie la creșterea și scalarea serviciilor oferite. Se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii de rețea, atât în Private Cloud-ul Adobe cât și în Public Cloud.

  Topic: Web-scale networking in the enterprise hybrid cloud

  Cum să dezvoltăm arhitecturi pentru rețele modulare, inteligente și scalabile într-o lume în care granițele dintre Cloud-ul privat și cel Public devin foggy.

 • Radu Apostoae

  Director Software Engineering, GoPro

  Radu este inginer software cu o experiență de peste 13 ani în industria IT. Și-a început cariera ca programator C/C++ într-un produs de software financiar iar în timp a fost project manager, manager, antreprenor part-time în web hosting, e-commerce, gaming, online travel booking. De anul trecut Radu conduce biroul GoPro din București.

  Topic: How do you build a GoPro?

  Discutăm despre cum a apărut GoPro Hero 7 Black – de la o cameră foto simplă prinsa pe mâna până la 4K, HyperSmooth, TimeWarp și machine learning – discutăm despre tehnologie și despre oamenii care au facut totul posibil.

 • Olga Matoula

  Software Engineer, Bloomberg

  Topic: 10 surprises from one year in Software Engineering (that they don’t tell you in university)

 • Alina Puscașu

  Application Development Associate, Accenture

  Alina are studii în IT și psihologie și, după mai mult de doi ani de lucru în echipa de Recrutare pentru divizia Technology a Accenture, a decis să urmeze o carieră de Software Developer în cadrul aceleiași companii.

  Topic: De ce abilitățile sociale sunt foarte importante într-o carieră în IT

  O carieră în IT este, de fapt, un mix de abilități sociale și tehnice. Alăturați-vă Alinei într-o discuție despre curajul de a-ți schimba 'direcția' în carieră și află cum păstrarea unei gandiri pozitive, în timp ce-ți folosești studiile și experiența profesională ca un atu în CV, te pot ajută într-o carieră în IT.

 • Alexandra Anghel

  Co-fondator & CTO, Appticles
  Co-fondator Codette

  Alexandra este co-fondator Codette, co-fondator și CTO la MorphL, o platformă ce folosește Machine Learning și Big Data pentru a prezice comportamentul utilizatorilor în aplicații și servicii digitale, și co-fondator Appticles, o platformă pentru Progressive Web Apps. Este absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB. Înainte de a fonda Appticles, a avut o firmă de software outsourcing. Îi place să se implice în diverse activități și programe ce încurajează fetele în a alege o carieră într-un domeniu tehnic, cum ar fi programarea. Este alumni a două acceleratorare de business - Startupbootcamp în Copenhage și Prosper Women Entrepreneurs din SUA.

  Panel: Entrepreneurship

 • Andreia Patroiu

  Chief Make it Happen, TalentBrowse.com

  Andreia este co-fondator TalentBrowse.com, cea mai rapida platforma de recrutare IT. Aflata la a treia experienta antreprenoriala, Andreia a creat soluția pentru două dintre cele mai apăsătoare probleme ale recrutării IT: lipsa candidaților și timpul îndelungat necesar încheierii procesului de recrutare. Pasionata de tehnologie, ea urmareste cu aviditate tot ce e legat de analiza de date si comportamente umane.

  Panel: Entrepreneurship

 • Adriana Dumitrof

  Community Manager, TechHub Bucharest

  Adriana este inspirată de oamenii care cred cu tărie în ideile lor și reușesc să le aducă la realitate. Începând ca participant în câteva programe pentru startupuri, i-a plăcut atat de mult încât a sfârșit prin a schimba baricada. În 2014 a intrat în echipa TechHub Bucharest și How to Web, începând să lucreze cu startupurile și chiar să facă parte din echipa de organizare a unuia dintre programele la care a participat. În cei aproape 5 de când este în echipa TechHub a reușit să treacă prin toate departamentele, de la logistică, managementul comunității interne de rezidenți până la evenimente și programe dedicate startupurilor. În timpul liber Adriana nu ratează aproape niciun concert din oraș, iubeste cărțile, cafeaua și alergarea.

  Panel: Entrepreneurship

 • Alin Claudiu Apostu

  Project Manager la Romanian Business Leaders - Vreau să fiu Antreprenor

  Alin este ceea ce se numește "multipotentialite", contribuind în comunitatea globală pe domeniile de antreprenoriat și inovație. Antreprenor și investitor la bază, crede cu tărie într-o lume fericită și sustenabilă. Coordonează în România programul național "Vreau să fiu Antreprenor", ce are scopul de a promova gândirea antreprenorială în rândul tinerilor din România și de a crea comunități locale de tineri antreprenori. Recent a început un nou program construit pe baza "Vreau să fiu Antreprenor", care se numește Insights și urmărește să sprijine companiile din România în a inova prin ideile și creativitatea tinerilor.

  Alin este totodată Vice Curator al hubului Global Shapers din București (o inițiativa World Economic Forum), ce reprezintă o rețea de huburi la nivel global, dezvoltată și coordonată de tineri remarcabili din punct de vedere al potențialului, realizărilor și convingerea lor în a crea o schimbare la nivel de comunitate. Este Membru de Board fără drept de vot în cadrul Digital Communication Network. Anterior a mai coordonat un program de pre-accelerare în cadrul Aspire pentru startupurile ce au o componentă socială, a coordonat un proces pe zona de conținut în HP și experimentat zona de management consulting la Ensight.

  Panel: Entrepreneurship

Parteneri & Susținători

Parteneri Silver

Partener locație

Prieteni

Înregistrează-te și vino și tu alături de noi la Celebration Day.