Codette Celebration Day aduce în prim plan femei cu o pasiune pentru tehnologie și abilități tehnice remarcabile, care împărtășesc din experiența lor. Prezentările lor includ abordarea de proiecte tehnice și probleme survenite în cadrul dezvoltării.

În zona de Interview Mentoring poți afla ce direcții de carieră îți sunt potrivite bazate pe experiența ta, tips & tricks pentru interviuri și sfaturi pentru pașii pe care ai putea să îi urmezi.

Când

11 Martie 2017
Înregistrare 10.00, program eveniment 10.30 - 17.00

Unde

TechHub, Strada Nicolae Filipescu 39-41, București

Agenda

10.00 - 11.00
Înregistrarea participanților
11.00 - 11.30
Opening Keynote @ Giorgiana Vlăsceanu, Co-founder Codette
11.30 - 12.15
I set FIRE to your BASE @ Nicoleta Iliuha, Front End Developer at Vivat Inc, Chișinău
12.15 - 13.00
Before and after the Code @ Olivia Vereha, UX Designer Code4Romania
13:00 - 14:00
Prânzul
14.00 - 14.30
Networking
14.30 - 15.00
Data warehouse – procesul ETL @ Adriana Tecucianu, Digital Platform Local Lead, Accenture
15.00 - 15.30
De la un proiect personal la un startup profitabil @ Alex Păduraru, Managing Partner at Creative Tim
15.30 - 16.00
Pauză
16.00 - 17.00
Panel Tech Entrepreneurship:
Alexandra Anghel @ Appticles, Alexandra Roată @ Softlead, Valerica Dragomir @ ANIS, David Timiș @ Google, Diana Neculai @ Froala

17:00 - 17:20
Closing remarks
17.20 - 18.00
Networking

Speakers

 • Giorgiana Vlăsceanu

  Co-fondator, Codette

  Giorgiana nu este doar co-fondatoare Codette - ea este sufletul jucăuș, care ne îndeamnă întotdeauna la creativitate. Are peste 8 ani de organizare evenimente și experiență de teaching a persoanelor de la 7 ani la 60, de la formal la non-formal; dar să nu uităm că e și un inginer până la urmă, pasionată de web development și Python.

  Topic: Inspiration and Codette

 • Nicoleta Iliuha

  Front End Developer, Vivat Inc Chișinău

  Developer din Chișinău, Moldova, pasionată de tot legat de cod și comunitățile programatorilor. Lucrez în această sferă de 2 ani jumătate, din care majoritatea în JS (AngularJS, Ionic), dar la moment în C# (Xamarin). De asemenea, am organizat ediția locală de JSHacks hackathon în 2016 și meetupurile comunității JSMD din 2016 până acum. Îmi place să învăț lucruri noi, cărțile detectiv și pisicile.

  Topic: O introducere în tehnologia Firebase și posibilitățile pe care le oferă prin analiza unui chat creat pe baza acesteia.

 • Adriana Tecucianu

  Digital Platform Local Lead, Accenture

  Cu o experienţă de aproximativ 10 ani în dezvoltarea şi mentenanţa aplicaţiilor de tip CRM, SFA şi în industrii precum Financiar, Vânzări şi Broadcast Management, Adriana lucrează de aproape 2 ani la Accenture şi în prezent este Local Lead pe platforma Digital.

  Are, de asemenea, o expertiză extinsă pe tehnologii şi limbaje de programare precum Microsoft SQL Server(T-SQL), Oracle (PL/SQL), Java, C/C++, Web Services, Soap.

  Topic: Data warehouse – procesul ETL: O dată ca niciodată, înainte să apară faimoasele gadgeturi şi platforme online precum Facebook, LinkedIn, Twitter sau Tinder, a apărut Data Warehouse – un loc care să stocheze datele ce urmau a fi colectate prin intermediul acestor aplicaţii.

  În timp, materialele electronice, traficul social media, senzorii de reţea şi multe alte surse au început să genereze zilnic din ce în ce mai multe date. Pentru a putea îmbunătăţi procesul de “dataficare” atât pentru business, cât şi pentru informaţiile personale, echipele de IT dezvoltă “depozite de date” din ce în ce mai eficiente, astfel încât informaţia să fie stocată cât mai sigur în timp, indiferent de locaţie.

  Te aşteptăm la keynote-ul Accenture de la Codette Celebration Day, unde vei avea ocazia să afli detalii despre procesul de ETL dezvoltat în baza de date Oracle şi metode de validare şi transmitere a informaţiilor către dată warehouse.

 • Olivia Vereha

  UX Designer, Code4Romania

  Olivia lucrează cu oameni și pentru oameni de 10 ani: "După multă vreme în online în care am cucerit tot soiul de nișe de public, am decis să trec mai departe și să intru într-un domeniu de care multă vreme mi-a fost frică, IT. De nevoie, într-o zi, am pus mâna pe o carte de usability și din plăcere și pasiune nu am mai lăsat-o jos până la ultima filă. La fel s-a întâmplat și cu următoarele. La un moment dat în timp am prins curaj și am decis că vreau să fac user experience design toată viața. Patru ani mai târziu ... sunt de aceeași părere."

  Olivia este UX Designer la Code4Romania și pentru alte proiecte care îi captează interesul. O pasionează tot ce ține de comportamentul utilizatorilor în online, produsele digitale suprinzătoare și utile, bine gândite și la fel de bine codate.

  Topic: UX Design: "De la analiza de nevoi, la cercetare, la scriere de specificatii, wireframing si prototipare, munca unui UX designer stă mereu în slujba clientului și se asigură că developerii lucrează la un produs cu sens, util, simplu de folosit și care va face oamenii fericiți."

 • Alex Păduraru

  Managing Partner, Creative Tim

  Alex a terminat masterul de inginerie software la Unibuc şi de 3 ani este co-fondatorul startupului Creative Tim: "Cel mai mult îmi place să fac design pentru produsele pe care le dezvoltăm. Lucrând într-un startup mic (8 oameni), mă ocup şi de partea de management, creştere, branding şi fac foarte mult suport pentru clienţi. Cred că este foarte important să faci suport, la început, ca şi fondator, pentru a înţelege cât mai bine ce probleme au clienţii tăi. Îmi place să citesc cărţi pentru dezvoltarea personală şi să călătoresc."

  Topic: De la un proiect personal la un startup profitabil: "Cea mai mare problemă pe care o au startup-urile, în general, este aceea de a crea un produs ce rezolvă o problemă pentru cineva. Mulţi antreprenori încearcă să construiască următorul Facebook, când de fapt, trebuie să ne uităm în jur, să identificăm o problemă şi să oferim o soluţie pentru ea. Dacă oamenii sunt dispuşi să plătească pentru soluţia ta, atunci ai găsit cheia succesului şi vei avea un business profitabil. Prezentarea va fi despre cum am identificat o problemă pe care o au developerii, cum am validat ideea, cum am făcut primul produs premium şi cum am scalat."

 • Alexandra Anghel

  Co-founder & CTO, Appticles

  Alexandra este co-fondator și CTO la Appticles, un startup ce dezvoltă o platformă pentru distribuția de conținut pe diverse canale mobile. Este absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB. Înainte de a fonda Appticles, a avut o firmă de software outsourcing. Îi place să se implice în diverse activități și programe ce încurajează fetele în a alege o carieră într-un domeniu tehnic, cum ar fi programarea. A fost mentor pentru programul Learn IT, Girl!, a obținut locul 2 la competiția Girls in Tech, Paris, 2012 și anul trecut a participat la programul Prosper Women Entrepreneurs din SUA.

  Panel: Tech Entrepreneurship

 • Alexandra Roată

  Co-founder & Managing Partner, Softlead

  9 ani în antreprenoriat în două dintre cele mai “fierbinți” domenii: marketing online și tehnologii software sunt, de fapt, cele mai importante coordonate ale experienței acumulate în tot ceea ce înseamnă start-up-uri, piloni de creștere, validare, strategii. Toate, văzute și aplicate print-un mix al omului de PR (absolventă Comunicare și Relații Publice), product management și tehnologie.

  Panel: Tech Entrepreneurship

 • Valerica Dragomir

  Director Executiv, ANIS

  Valerica lucrează pentru ANIS din 2001 și a contribuit la dezvoltarea asociației întâi ca Manager de proiecte, iar din 2005 în calitate de Director Executiv. Este implicată în planificarea strategică a tuturor programelor majore derulate de ANIS, iar în prezent este implicată direct în mai multe proiecte importante dezvoltate de asociație și reprezintă ANIS în cadrul evenimentelor la care asociația este prezentă și acționează ca purtator de cuvânt al organizației.

  Panel: Tech Entrepreneurship

 • David Timiș

  Growth Engine Manager,
  Google Romania

  David coordonează Atelierul Digital, cel mai ambițios program pentru dobândirea cunoștiințelor digitale. A fost numit de către revista CARIERE „Young Leader of the Year” ca urmare a implicării sale continue în promovarea educației, a abilităților digitale, și a antreprenoriatului pentru tineri, prin inițiative precum Aspire for Teachers, Atelierul Digital și Startup Weekend Bucharest.

  Panel: Tech Entrepreneurship

 • Diana Neculai

  Co-fondator,
  Froala

  Diana este co-fondator al startupului Froala, ce ajută programatorii să construiască și să editeze site-uri web, cu produse orientate către UX, inovație și grijă pentru clienți. Este absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB, fost participant și mentor în cadrul programului Google Summer of Code. Viața antreprenorială a început odată cu caștigarea primei ediții de Startup Weekend organizată în Romania, urmată de caștigarea titlului “Company of the Year 2011” oferit de Junior Achievement Romania și ulterior locul 3 la “Europe Enterprise Challenge”, competiție organizată de Junior Achievement Young Enterprise. Este pasionată de startupuri tech, urmărind calitate și performanță.

  Panel: Tech Entrepreneurship

Sponsori & Parteneri

Sponsori Platinum

Parteneri Interview Mentoring

Partener locație

Băuturi oferite de:

Prieteni

Cu sprijinul

Înregistrează-te și vino și tu alături de noi la Celebration Day.