Suntem parte din #EveryGirlAlliance

Pe 19 iunie a avut loc lansarea proiectului EveryGirl Everywhere ce este inițiat de Smart Everything Everywhere și în cadrul căruia o să activeze Alianța EveryGirl.
Această inițiativă își propune să crească procentul de reprezentare feminină în zona de digital la 35% până în 2020 și să ajungă la procentul de 50-50 până în 2030. Acest țel măreț nu se poate realiza fără să se țină cont de zona de NGO, industrie, stat, academic, părinți, profesori și persoane active în câmpul muncii. De asemenea, se înscrie în strategia de acțiune a Comisiei Europene și a fost menționată și în dezbaterea de la Bruxelles cu numele Digital4Her. Punctele esențiale ale strategiei se bazează pe combaterea stereotipurilor de gen în audiovizual, stimularea educației digitale și promovarea femeilor în antreprenoriat.
© SEE

 

Sub umbrela aceasta, se vor organiza o paleta vastă de proiecte pentru atingerea acelui obiectiv măreț. Vorbim despre cursuri de reconversie profesională, competiții de tip hackathon, serii de workshopuri, școli de hobby. Pe toată această cale, nu uităm de importanța mentoratului și alegerea sănătoasă de role models. Primul pas al acestei inițiative este inițierea unui sondaj de opinie pentru ce reprezintă activitatea industriei în acest domeniu; putem considera acest pas ca luarea pulsului situației actuale.
Evenimentul dedicat lansării a adus împreună persoane din toate categoriile implicate, dar mai ales susținători și aliați. Ce ne-a rămas în minte au fost cuvintele Excelenței sale doamna Ambasador al Statului Israel în România, Tamar Samash, ce a punctat necesitateat educației: „Nu avem nevoie de telefoane roz sau tablete cu imprimeu floral. Avem nevoie de educație educație educație”. Cuvântul serii a fost cu siguranță suport. Inițiativa va avea parte de ajutor de la fiecare persoană prezentă în cadrul lansării și nu numai. Noi vom fi parte activă și cu mare drag vom construi pentru a ne îndeplini scopul.
© SEE

 

Implementarea #EveryGirl va fi realizată de Alianța EveryGirl din care facem parte și noi, Codette, alături de Smart Everything Everywhere, Girls who Code Romania, Girls in Tech Romania, Rails Girls Cluj, Europuls, European Young Innovators Forum și Women in Tech Brussels.

Cu siguranță, #EveryGirl va fi o provocare!

 

 

 

 

Spread the love