Recap Celebration Day 2

10 martie e o zi obișnuită în calendare, dar pentru comunitatea Codette a însemnat ceva mai mult: o zi în care am celebrat împreună femeile din zona tech la cea de-a doua ediție a conferinței Codette Celebration Day. Evenimentul a adus în prim plan oameni cu abilități tehnice remarcabile, pasiune pentru tehnologie și antreprenoriat.  

Giorgiana Vlăsceanu, co-fondatoare Codette, a dat startul zilei cu o retrospectivă a evenimentelor Codette și cu o întrebare interesantă: “ce credeți că veți găsi atunci când scrieți ‘femeile sunt’ pe Google?”. Dacă ți-am trezit interesul, îți recomandăm și articolul Cosimei Rughiniș, care ne-a adus și nouă o doză de inspirație.

Raluca Radu, Country Manager ANSWEAR.ro și Co-Organizator GPeC, ne-a dat 12 sfaturi, adunate în tot atâția ani de carieră. A punctat diferența dintre relații și networking, ne-a încurajat să dăm și să primim feedback, și a subliniat cât de important e să folosim timpul nostru pentru a crea valoare. Dar mai ales, a lansat o provocare pentru noi: “găsiți-vă superputerea!”

Andrei Antal, Co-fondator AngularJS București, și Diana Miron, fondatoarea JSgirls, au prezentat web-ul, de la începuturile sale, și ce motivații au stat în spatele schimbărilor care l-au adus în forma pe care o vedem azi. Responsive design, media queries, Flexbox și CSS grid sunt doar câteva dintre subiectele atinse.

Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice al Ambasadei SUA, ne-a făcut o prezentare generală asupra oportunităților pe care le au acum active și pentru care oricine poate aplica, precum Young Transatlantic Leaders Inițiative (YTILI) și Global Innovation through Science and Technology (GIST).

Ciprian Borodescu, Co-fondator & CEO Appticles și Co-organizator BucharestJS, ne-a povestit despre arta de a eșua cu succes. Cu toții am trecut prin asta cel puțin o dată, iar personalități precum Sheryl Sandberg, Simona Halep, Elon Musk sau Jack Ma au avut parte și ei de eșecurile lor. Contează cum ne revenim, cu ce rămânem după experiențele astea, și niciodată să nu ne fie frică de acel “Leap!” care ne poate duce mai sus.  

Ema Ariciu, Salesforce Consultant la Accenture, ne-a prezentat cum se poate construi și personaliza un tool pe platforma Salesforce. Ema ne-a arătat cum oricine poate integra cu ușurință tool-urile proprii în cloud-ul platformei, pentru optimizarea proceselor din paginile web administrate.

Ziua s-a încheiat cu un panel pe antreprenoriatul românesc, moderat de Alexandra Anghel, Co-fondatoare & CTO Appticles, Co-fondatoare Codette. Cei trei panelisti, Irina Scarlat (Lead Marketing Manager la Uber), Mihai Cosmin Rotaru (fondator și CEO Clever Taxi), Ioana Frîncu (COO KrowdMentor, COO Under Development Office) au răspuns deschis întrebărilor, indiferent cât de dificile. Discuțiile au început timid pornind de la experiența personală și au evoluat repede către subiecte precum cum se împarte equity-ul între fondatori, când se dă equity angajaților etc.    

Partenerii noștri Gold, Accenture, au avut pregătite și ceva surprize: pe lângă sfaturile utile de carieră, ei au adus robotul Pepper și o imprimantă 3D, care a realizat câteva mărtișoare pentru cei prezenți.  

Le mulțumim tuturor partenerilor evenimentului: Accenture, Answear, Women Techmakers, TechHub, precum și Ambasadei SUA pentru sprijinul oferit – am realizat un eveniment foarte fain împreună și ne-am bucurat super mult că ne sunteți alături 🙂

Vrei să guști un pic din atmosfera de la Celebration Day? Găsești aici albumul foto.

Spread the love