Py@Codette 4.1 – O introducere în Inteligența Artificială

Py@Codette a revenit pe 16 noiembrie cu cea de-a doua ediție a modulului introductiv de Inteligență Artificială, organizată de Codette și TechHub Bucharest, în parteneriat cu Adobe Romania și Accenture Romania. Timp de 6 ore, cei 21 de participanți au avut parte de o incursiune în ce reprezintă domeniul și folosirea unor metode ce stau la baza acestuia.

Ce este Py@Codette?

Py@Codette este o serie de workshop-uri ce au la bază limbajul de programare Python, un limbaj cu o sintaxă ușor de înțeles și care permite multă flexibilitate, astfel încât să ne putem focusa pe logică și algoritmi. Inițiatorul programului este Mihaela Găman. Aceasta povestește care este obiectivului acestei inițiative în articolul manifest al programului.

 

Ce s-a întâmplat la Py@Codette 4.1?

Curricula a fost dezvoltată pentru cei ce nu mai lucraseră până acum cu Inteligența Artificială. Astfel, participanții au învățat care este diferența dintre AI și ML, algoritmi de bază utilizați, ce sunt SVM și Regresia Logistică. Toate acestea au fost predate utilizând scheleți de cod sub îndrumarea trainerilor Codette, Adobe și Accenture .

Cunoștințele au venit împreună cu aplicații practice prin care aceștia să înțeleagă utilitatea celor prezentate: găsirea celei mai bune poziții în cadrul unui joc de șah, Spam Detection folosing algoritmi de clasificare și regresie logistică.

Dacă v-am făcut curioși, puteți găsi materialele pe Github-ul Codette. De asemenea, pe wiki regăsiți un material extensiv despre metodele folosite și importanța Inteligenței Artificiale, plus de ce merită învățată.

Ce spun participanții despre workshop?

„În urma workshopului am rămas cu o imagine de ansamblu mai clară asupra ML & AI, precum și cu o dorință de a continua să învăț lucruri referitoare la domeniul acesta.”

 

„Să fiu sincer, mă bucur că am învățat o mulțime de lucruri noi, deoarece eram super curios despre AI și ML, din moment ce am o pasiune mare pentru matematică, dar cred că cel mai tare lucru a fost că am întâlnit niște oameni grozavi și toți trainerii au fost foarte drăguți și prietenoși și sunt fericit că m-am conectat cu niște oameni uimitori și m-am distrat mult.”

 

„A fost o experiență super fun și abia aștept să mai particip și la alte evenimente organizate de voi :)”

 

 

Acest eveniment a fost organizat de Codette împreună cu TechHub Bucharest în parteneriat cu Adobe România și Accenture România.

Spread the love