Prezența feminină în universități în cifre

Am analizat datele referitoare la examenul de Bacalaureat și la admiterea la licență și master la cinci facultăți care au cursuri de programare din România:

  • Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București;
  • Facultatea de Electronică și Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Politehnica din București;
  • Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București;
  • Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Academia de Studii Economice București;
  • Academia Tehnică Militară din București.

Nu avem informații legate de persoanele care au participat la examenele de admitere, ci doar despre cele care au fost admise.

 

La liceu, dintre elevii de la profilul matematică-informatică care au dat examenul de Bacalaureat în Sesiunea I 2016, fetele sunt 42.53%, conform datelor de la Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

La proba a treia, doar 16.09% fete au ales Informatica și 12.10% Fizica. Pe de altă parte, 31.09% băieți au optat pentru Informatica și 20.18% pentru Fizica.

La specializările facultăților cu profil informatic analizate situația este astfel:

 

Licență:

1

 

2

 

aca

 

 

Master:

3

 

5

Facultatea de Automatică şi Calculatoare oferă 22 programe de studii universitare de masterat care sunt acreditate de către ARACIS, cu excepția programului Cyber Physical Systems (nou introdus în 2016), aflat în curs de acreditare despre care nu avem informații. La 2 programe(Sisteme Informatice Integrate și Tehnici Avansate în Domeniul Sistemelor și Semnalelor) au fost în total 0 înscrieri, deci nu se vor ține anul acesta, iar la masterul Service Engineering and Management au fost 16 înscrieri, motiv pentru care conducerea facultății a invitat canditații de la AOSI să se înmatriculeze la Arhitecturi Orientate pe Servicii pentru Întreprinderi.

 

Aceasta este statistica pentru anul universitar 2016-2017. Vom face acest studiu anual pentru a observa impactul pe care îl are Codette asupra fetelor pasionate de programare.
Vă așteptăm cu drag pe pagina noastră de Facebook, dar și pe grupurile noastre: Codette, Codette la liceu și Codette Friends.

Spread the love