GameLab: cea mai faină experiență de vară pentru puștii curioși și puși pe fapte mari

GameLab Summer School, organizată de Electronic Arts România și Codette, revine în cea de-a 3-a ediție cu mult joc și voie bună pentru a-i învăța pe cei mici despre tainele programării. În 2017 lucram cu 12 fete, iar în 2018 cu un grup de 17 fete și băieți. Anul acesta programul are disponibile 20 de locuri.  Aici participanții vor avea parte de cea mai tare experiența de vară – crearea primelor lor aplicații Android.

 

Ce este GameLab?

Copiilor le place foarte mult să se joace – acesta este un lucru bine știut. Astfel, GameLab Summer School dorește să facă un pas în față și să îi învețe pe copii tainele dezvoltării aplicațiilor mobile. Cei mici au ocazia să-și descopere și să își exerseze pasiunea pentru lumea jocurilor. Ei învață, îndrumați de trainerii Codette, tot ce au nevoie de la concept și design, până la proiectare și testare.

 

 

Ce se întâmplă în cele 13 zile?

Curricula urmată este concepută special pentru segmentul de vârstă, 10 – 12 ani. Aceasta se bazează pe concepte de bază de programare vizuală prin instrumente precum MIT App Inventor și Thunkable. Copiii învață logica comunicării block-urilor de cod, pe care aceștia le unesc pentru a obține cele mai faine aplicații. 

La final, cei de la Electronic Arts le povestesc copiilor despre ce înseamnă să lucrezi în domeniul jocurilor video și ce posibilități de carieră au. Intră în contact cu manageri de proiect, testeri, dezvoltatori, designeri, dar și persoane din departamentele suport. Astfel, ei văd ecosistemul din spatele unui produs din această categorie.

Dacă vrei să știi cum s-a desfășurat ediția de anul trecut, Gege povestește pe blogul Codette prin ce experiențe frumoase au trecut cei mici, cu ce au rămas și ce perspective au în viitor.

Ediția de anul acesta se desfășoară în perioada 19 august – 4 septembrie la sediul Electronic Arts România – București (lânga mall-ul AFI Palace, în AFI Park 2). Programul de curs este zilnic, între orele 10:00 – 15:00, cu excepția weekend-urilor. 

Dacă ți se pare interesant ce facem și ai sau cunoști un copil dornic să se alăture evenimentului , îl poți înscrie prin acest formular până pe 9 august.

Spread the love