Codette Traveler – la un pas de conferință

În aprilie anunțam lansarea unui program singular în România, o bursă pentru a trimite două fete din România la o conferință realizată în Statele Unite ale Americii.

Codette Traveler este primul grant din România dedicat româncelor cu proiecte sau experiență de lucru în domeniul tech pentru a participa la conferința Grace Hopper Celebration for Women in Computing, care are loc între 4-6 octombrie în Orlando, Florida (SUA).

Anul acesta au fost puse la dispoziție două locuri pentru această conferință pe care au aplicat 70 de fete pasionate de acest domeniu. Cele două locuri au fost distribuite în mod egal între aplicantele prin formular și echipa Codette.

Prima ediție Codette Traveler a adus împreună multe fete pasionate și pline de motivație, ceea ce a adus dificultăti în procesul de selecție, având în vedere faptul că au fost multe aplicații foarte bune, cu idei și experiență pe măsură.

După perioada de aplicare, selecție și interviuri, această ediție a grantului aduce în prim plan cele două bursiere ce vor participa la Grace Hopper Celebration for Women in Computing cu însemnele Cegeka, respectiv Bloomberg, cei doi sponsori ai grantului de anul acesta.

Adriana Mănoiu aplicantă. Adriana  lucrează în sfera embedded software, pentru domeniul automotive. La conferință, ea își dorește să interacționeze cu cât mai multe persoane, iar cunoștințele pe care le dobândește acolo să îi permită să se dezvolte în zona tech și să sprijine comunitatea.

Giorgiana Vlăsceanureprezentanta Codette. Giorgiana are o activitate în comunitate de 1 an și jumătate, a fost încă de la început alături de Codette și toate activitățile noastre au amprenta ei într-o mai mică sau mare mare măsură. A adus parteneri strategici, contribuind la toate nivelurile organizației. Este activă în zona academică, dar și pe alte paliere – educație pentru cei mici, voluntariat în diverse comunități, evenimente tech, culturale și sportive.

Numărul de aplicații, motivația și pasiunea fetelor sunt numai câteva dintre motivele care ne impulsionează să ne dorim și o următoare ediție a acestei burse. Pentru noi începe o nouă perioadă, cu siguranță una mai plină, iar pentru cele două fete cu siguranță mai multe planuri.

Această ediție nu se oprește aici, revenim cu informații calde de la conferință direct de la cele două bursiere. Keep in touch!

Spread the love