Din 2017, începutul lunii martie ne aduce un eveniment pentru și despre toți pasionații de tech. Celebration Day, eveniment devenit deja tradiție Codette, revine anul acesta cu cea de-a patra ediție. Printr-o serie de prezentări legate de proiecte tehnice, probleme survenite în cadrul implementării sau dezvoltare personală, evenimentul aduce în prim plan oameni cu abilități remarcabile, pasiune pentru tehnologie și antreprenoriat, care împărtășesc din experiența lor.
2019 Celebration Day Recap
Inovație și buna dispoziție au fost printre sentimentele dominante ale ediție de anul trecut găzduită de TechHub. Partenerii noștri – GoPro, Adobe, Bloomberg, Accenture și Ambasada SUA au întâmpinat invitații, de la studenți la young professionals și seniori cu o serie de discuții inspiraționale, panel-uri și prezentări tehnice. La finalul zilei, cei mai norocoși dintre participanți au plecat acasă cu goodie bags, bilete la DevTalk 2019, Voxxed Days Frontend sau licențe Adobe Creative Cloud.
Mihaela Găman, Lead Codette a fost cea care a dat startul zilei. Plecând de la exemplul alegerii unui loc la un eveniment, aceasta a creionat cum așezarea din sală reprezintă o machetă a vieții cotidiene – ”chiar dacă poziționarea în sală (în viață) nu ține de voi, cu siguranță voi sunteți cei care alegeți atitudinea pe care o aveți față de situație”. Mai multe despre prezentarea Mihaelei puteți afla aici.
Diversitatea și incluziunea – principii centrale
Sprijin important încă de la început, Ambasada SUA a fost prezentă și la această ediție. Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice al Ambasadei SUA, a punctat prin povestea ei importanța diversității și incluziunii ca principii centrale, necesare creionării unei culturi organizaționale în care libertatea de exprimare și siguranța sunt sentimente comune.
Cu o prezență de doar 28%, lumea antreprenoriatului încă are de lucru în ceea ce ține de prezența feminină în cadrul fondatorilor – a fost mesajul central pe care reprezentantul Poloniei, CEO-ul Geek Girls Carrots, Malgosia Ratajska-Grandin l-a susținut în cadrul prezentării.
Subiect des abordat în zilele noastre, sindromul impostorului a fost și tema pe care Andra Zaharia, Freelance Content Marketer a adus-o în prim plan în prezentarea care a încheiat prima parte a zilei. Cu ajutorul ei, ne-am reamintit încă o dată că momentele de slăbiciune nu ne definesc, că sunt la fel de necesare ca și cele de reușită, și că unicul factor care determină ecuația este propriul mindset și dorința de schimbare.
Radu Apostoae, Director of Software Engineering @GoPro a continuat seria prezentărilor aducând în prim plan istoricul de dezvoltare a mini camerei precum și principiile de funcționare, discuție ce a antrenat o serie numeroasă de participanți.
Adobe ni s-a alăturat și anul acesta. Network Reliability Engineer, Alexandra Huides ne-a vorbit despre beneficiile aduse de web-scale networking într-o lume în care accesul rapid la informație este un obiectiv primordial.
Succesul în carieră – ce se ascunde la baza acestuia
Pentru cei aflați la început de drum ‘tech’, ”10 surprises from one year in Software Engineering (that they don’t tell you in university)” a reprezentat un punct central. Astfel prezentarea susținută de Olga Matoula, Software Engineering @Bloomberg a clarificat multe din preconcepțiile și nelămuririle pe care studenții și le formează despre activitatea la locul de muncă.
Continuând tema ‘preconcepții și nelămuriri’, Alina Puscasu @Application Developer Associate @Accenture a folosit exemplul personal și a detaliat implicațiile din spatele schimbării de carieră. Despre curajul să faci ce nu îndrăznești și despre cum soft skill-urile sunt un plus necesar pentru orice organizație au fost printre celelalte teme abordate.
Ziua s-a încheiat cu panel-ul ”Opportunities for Early Stage Startups”. Moderat de Alexandra Anghel (Co-fondator Codette, Co-fondator & CTO MorphL, Program Director StepFWD), panelul a fost un punct de referință pentru cei interesați de antreprenorati. Invitații, Andreia Patroiu (Co-founder @TalentBrowse), Adriana Dumitrof (Community Manager @TechHub Bucharest), Alin Claudiu Apostu (Project Manager @Romanian Business Leaders – Vreau să fiu Antreprenor) au împărtășit din experiența lor, oferind povești despre ce se află în spatele reușitei.
2020 Celebration Day – De ce ar trebui să te alături anul acesta?
Ce am încercat în randurile anterioare a fost să prezentăm câte ceva din ediția de anul trecut. Dar Celebration Day este mai mult de un simplu eveniment. Este o oportunitate să descoperim oameni și povești, trăiri și emoții, o experiență în care singurul numitor comun este pasiunea pentru tehnologie.
Accesul este gratuit și deschis tuturor, indiferent de gen sau nivel de pregătire. De la panel-uri despre proiecte tehnice sau povesti spuse cu pasiune, Celebration Day atrage de la an la an un număr și mai mare de invitați. Asigură-te că îți rezervi locul la Celebration Day 2020 completând formularul de înscriere aici.
Organizat cu ajutorul partenerilor Silver (Adobe, Deloitte, Accenture) și sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, precum și TechHub Bucharest – partener locație, ediția de anul acesta își propune să abordeze o tematică specială – Work Balance. În același timp, ne amintim și de dr. Anita Borg, o femeie pasionată de IT&C care a schimbat cursul istoriei prin proiectele ei de implicare a mai multor femei în domeniul tehnic.
Te așteptam pe 7 martie, la TechHub să te alături atmosferei Celebration Day 2020 edition!